Η ώρα της καμπάνας ΚΤΜ 400 EXC 2001 - The unspeakable story

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα σα καμία άλλη, όταν το πορτοκαλί τερατάκι έπαιζε με σε ορεινά βραχώδη εδάφη! Πάνω στο παιχνίδι, τραυματίστηκε το καπάκι της καμπάνας. Και σα να μην έφτανε αυτό έκανε και ένα περίεργο θόρυβο στις πρώτες μιζίες.

Το τραυματισμένο τερατάκι, κατέλειξε στα χέρια ένός ταλαντούχου γιατρού που το κράτησε τρείς (3) ολόκληρες βδομάδες στο δρόμο, δύο εκ των οποίων βρισκότανε στο δρόμο με το καπάκι βγαλμένο χωρίς ούτε ένα πανί να προσφέρει κάποια προστασία από χώματα κλπ παρόλο τις ενστάσεις μου και τα σχόλια που επαναλαμβανόντουσαν μέρα παρά μέρα.

Long story short… ήρθε η ώρα να αλλάξω τη καμπάνα και να δώ τελικά πως και έχει αντέξει μετά από τόσο καιρό ύστερα από όλες τις μαλακίες που είχε κάνει ο Ντόκτορας…

Σχεδόν υπόσχομαι ότι από τη τελευταία βόλτα το είχα πλύνει διεξοδικά και το είχα κερώσει

Καθάρισα τα καπάκια για να ελέγξω τις βαλβίδες έτσι για εξάσκηση. Τελικά είναι πολύ ευκολο και τα ψυγεία δε θέλουν βγάλσιμο. Οι βαλβίδες ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις από τη τελευταία φορα (500κμ)

Για πρώτη φορά βλέπω τι κρύβεται πίσω από το καπάκι!

Και με το που βγάζω το καπάκι της καμπάνας… Γίνομαι μάρτυρας της επισκευής που πείρε τόσο καιρό (3 βδομάδες)

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και συνεχίζω…

Όλα αρχίζουν και δείχνουν καλύτερα

Και επιτέλους αλλάζω και το καπάκι, με δύο καινούργιες τσιμούχες, όπου ο Ντόκτορας είχε βάλει μόνο πλαστελίνη και έπρεπε να περάσω και μια στρώση εποξικής από 'πάνω για να καλύψω ένα δάκρυ λαδιού.

Ύστερα από μιά δοκιμαστική βόλτα… όλα δείχνουν ακόμα μια χαρά χωρίς ίχνος διαρροής.

5 Likes

To κούρεψε κανονικά ε; :astonished:
Τελικά τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Αλλαγή ή κόλλημα; (Ρωτάω, δεν ξέρω).
Και ο άλλος ρε συ 3 βδομάδες… τι σκατά; Το’χε να το βλέπει; :angry:

Τέλος, βλέπω ότι στην τελευταία βόλτα σου συνάντησες χαμηλή βλάστηση… (το κλαράκι στο μαρσπιέ σε μαρτυράει! :stuck_out_tongue: )

1 Like

Νομίζω ότι απλά στάθηκα τυχερός που η βίδα μπόρεσε να κρατήσει. Διαφορετικά δε βλέπω να γίνεται αλουμινοκολληση τέτοια ώστε να κρατήσει σε τόσο σφιχτό σημείο. Όχι κάτι που θα εμπιστευόμουνα, οπότε πλέον μιλάμε για αλλαγή.

Καλά λες χαμηλή βλάστηση γιατί έφαγα και μια σούπα!

1 Like

Το μεγαλείο των μαστόρων αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά.

Καλύτερα μόνος σου μανάριμ να ξέρεις τι σκατά έχεις κάνει.

Ωραίος.

1 Like

Μόνον έτσι.

Ό όρος βόλτα σε αυτά τα μηχανάκια διαφέρει από την γενικότερη αντίληψη. Κάτι να πάει στραβά στη λάθος ώρα μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συννέπειες. Τόσο από τραυματισμό όσο και ‘ρυμούλκησης’.

Αλλά να μου στερήσει το μηχανάκι τόσο καιρό και να μη κάνει ένα σωρό πράγματα που μου έλεγε με τόση περηφάνεια… πολύ μεγάλος Π@@@@@ς το όνομα τελικά. Άλλος ένας διασκεδαστής φαφλατάς

2 Likes

Καυ αυτή είναι η δουλεία που έκανε στο καπάκι. Εξωτερικά έπρεπε να το καλύψω με εποξικη γιατί άρχισε να δακρύζει

Και εσωτερικά. Ομολογώ ότι έκανε καλή δουλεία για 3 βδομάδες

Δεν είπα και το καλύτερο. Όταν το πείρα το μηχανάκι η πλαστελίνη τουλάχιστον εξωτερικά, ήταν πιο σκούρα, (σα να είχε υγρασία) και ήταν ακόμα κάπως μαλακή. Τώρα μιλάμε για ένα υλικό που στεγνώνει γρήγορα. Μετά από προσωπική εμπειρία με αυτά τα υλικά και ότι έκανε μετά από τόσο καιρό δικαιολογούμε να πιστεύω ότι όταν το δοκίμασε το μηχανάκι ίσως να είχε ακόμα διαρροή το καπάκι και να το κάλυψε εξωτερικά τη τελευταία στιγμή.

Εδιτ: αυτά τα πράγματα όπως και η σιλικόνη που βρήκα στο καπάκι (δε νομίζω να άλλαξε τη φλάτζα) είναι απαγορευτικά. Υπάρχουν μπέκ που ψεκάζουν λάδι μέσα στο κινητήρα και αυτά τα υλικά μπορούν να τα φρακάρουν και να δημιουργηθούν προβλήματα από εκεί που δεν υπήρχαν.

2 Likes

Ζήσε λίγο ριψοκίνδυνα φίλος, εντουράς είσαι!

1 Like

Κάπου εδώ θα ασκήσω το δικαίωμα της ένστασης και να μου επιτραπεί να έχω μαζί μου κωλόχαρτο σε αδιάβροχη θήκη.

4 Likes

Πφφφφ, κυρίες ρε πστμ…

ή ακόμα καλύτερα

1 Like

Έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις πέτρα φίλε… πλέον υπάρχει σήμανση!

2 Likes

1 Like

Πώς γίνεται ρε πστμ και όλα τα νήματα για ΚΤΜ καταλήγουν να μιλάνε για :poop:

:grin::grin::grin::grin:

2 Likes

Υπάρχουν και χειρότερα…
Να έχεις XR και να σου χτυπήσει - τρυπήσει πέτρα το αριστερό καπάκι ακριβώς στο σημείο που βιδώνει εσωτερικά το μάτι του βολάν…:rage:

2 Likes

Το καπάκι κόλλησε το μην το πετάξεις.Προσφατα έπαθα τι ίδιο.

Google Photos

1 Like

Μόνο μην με ρωτήσεις πως ανέβασα την φώτο😂