Hellas Rally Raid 2018

Με αφετηρία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, το Hellas Rally Raid βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη από τις επτά συνολικά μέρες της διάρκειάς του.

Με τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας ολοκληρωμένα, η μοναδική Ελληνική συμμετοχή της Πολυτίμης Κυριακοπούλου τη φέρνει στην 144η θέση ανάμεσα σε 268 συνολικά συμμετέχοντες που πήραν εκκίνηση – παρότι αντιμετώπισε ένα μικρό μηχανολογικό πρόβλημα με το Husqvarna FE450 της.


1 Like

Μετα το 13.30 η μπαταρια φλεγεται :scream:


Λιγο ματι… απο την αφρικανα που το προς το παρων της κερναει τσαι ο ψηλεας με το 1090 :kissing_heart:


1 Like

Σήμερα είναι η δεύτερη ή η τρίτη μέρα;

Ξέρει κανείς που θα κινηθούν;

επειδη ειμαι στο δρομο τσεκαρε εδω http://hellasrally.org/important-info/

3 Likes3 Likes
3 Likes
το χασαμε παλι :triumph:
1 Like

Μέχρι να σβήσει ο Ήλιος :confused:

‘’ > ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Καταγγελία των διοργανωτών του Hellas Rally Raid για άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ | Αποσύρουν την Παγκόσμια Διοργάνωση από την Κυπαρισσία το 2019
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σωματείο μας Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στην Αρχαία Ολυμπία κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018.

Η συμμετοχή των αθλητών ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα, με 280 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου.

Η συνολική προσέλευση αθλητών, τεχνικών και μελών των ομάδων τους, ανήλθαν σε 1.400 άτομα, οι οποίοι κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές μοναδες της περιοχής, για περισσότερο από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα στην περιοχή της Ηλείας.

Για την αθλητική αυτή διοργάνωση, λάβαμε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Ο αγώνας διεξηχθει με απόλυτη ασφάλεια και με την δέουσα προσοχή για το περιβάλλον.

Ολες οι τοπικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η τοπική κοινωνία εν γένει αγκάλιασαν με θερμη το γεγονός.

Δυστυχώς η τόνωση αυτή της τοπικής οικονομίας σε εποχές δύσκολες, η προσέλκυση τουριστών και η γενικότερη διαφήμιση της περιοχής, προφανώς ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, προσπάθησαν να δυσφημίσουν τον αθλητικό αυτό αγώνα.

Επετέθησαν λεκτικά και σωματικά σε αθλητές , τους προπηλάκισαν και μάλιστα βιντεοσκοπήθησαν οι άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τους αθλητές από τις μηχανές τους, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα .

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την δυσφήμιση του αθλητικού αυτού γεγονότος, καθώς κανένας απολύτως κίνδυνος προκλήθηκε από τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες και τις υποδείξεις για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής ήτοι αμμόλοφοι, χώροι ωοτοκίας θαλασσίων χελώνων και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προάσπιση του Σωματείου μας από τις προαναφερθείσες δυσφημιστικές ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καταστάσεων αυτών που δημιούργησε αναίτια η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, ο σύλλογός μας αποφάσισε να μην διοργανώσει για το 2019 τον αθλητικό αγώνα στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχαμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο .

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο Σύλλογός μας θα προβεί σε διοργάνωση για το 2019 σε περιοχή όπου η συνεργασία με τις ΜΚΟ θα είναι καλοπροαίρετη και δεν θα ακυρώνει τις υπόλοιπες ανθρώπινες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

ΑΛΑΜΜ Α.Σ
Σταμάτης Μελέτιος ‘’

Και η ανακοινωση του εμπορικου συλλόγου Κυπαρισσίας

''Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εργάστηκε συστηματικά και κατάφερε η πόλη της Κυπαρισσίας να επιλεγεί και να διοργανωθεί στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα την Κυπαρισσία ο αγώνας Hellas Rally Raid Kyparissia 2019, τον Μάιο του 2019. Μετά όμως από τις γνωστές εξελίξεις στην περιοχή μας αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει εφικτό.

Η διοργάνωση του αγώνα αυτού στον τόπο μας, όπου σε καμιά ειδική διαδρομή δεν θα περιλαμβανόταν παραλία, θα σήμαινε για την Κυπαρισσία και το Καλό – Νερό τα κάτωθι:

418 κλίνες για εννέα διανυκτερεύσεις
120 θέσεις Κάμπινγκ στο ανακαινιζόμενο κάμπινγκ της πόλης μας
Πάνω από 1.500.000 ευρώ έσοδα στον τόπο μας σε off season εποχή
Προβολή σε πάνω από 60 δίκτυα του εξωτερικού κ.ο.κ.

Μας λυπεί το γεγονός ότι χάνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μια ευκαιρία για πανελλαδική και όχι μόνο, προβολής του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και των υπολοίπων περιοχών, εδώ και αιώνες συνυπάρχουν με το δάσος και τις χελώνες σε πλήρη αρμονία αγαπώντας το. Στο δάσος αυτό, το ομορφότερο σημείο της Πελοποννήσου, μεγαλώσαμε, χωρίς προβλήματα και χωρίς «επόπτες».

Όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον τόπο αυτόν θα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανάπτυξη του τόπου μας, με ποιον τρόπο, με ή χωρίς «βαρίδια».

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να εργάζεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και προβολή του τόπου μας αναζητώντας κάποια άλλη διοργάνωση εάν αυτό καταστεί εφικτό.’’

Δεν καταλαβαίνω. Πέρασαν από παραλίες που γεννάνε τα αυγά τους οι χελώνες;

Κάπου διαβασα οτι οι συγκεκριμένοι είχαν χαθεί,τωρα αν περασαν απο ευαίσθητες παραλίες δεν ξέρω.

Η θέση του Αρχελών

Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου στη θεωρία και στην πράξη - 31/05/2018
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, το MEDASSET και το WWF Ελλάς αναδεικνύουν την ανάγκη να αποκτήσει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος θεσμικό πλαίσιο προστασίας, σε συνέχεια των πρόσφατων παραβάσεων στην περιοχή.

Την ίδια μέρα που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανανέωνε τους προσωρινούς όρους προστασίας του Κυπαρισσιακού, τη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της χελώνας Caretta caretta, κι ενώ η ωοτοκία έχει ήδη ξεκινήσει, κάποιοι επέλεξαν συνειδητά και επιδεικτικά να περιφρονήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία της και να ισοπεδώσουν κυριολεκτικά τους αμμόλοφους του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Παραβιάζοντας κατάφωρα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, στις 23 Μαΐου, με την ανοχή τοπικών αρχών, διεξήχθη παράνομος αγώνας ταχύτητας 280 μοτοσικλετών πάνω στις προστατευόμενες ζώνες των αμμολόφων και της παραλίας ωοτοκίας της Caretta caretta, με αποτέλεσμα να επέλθει σοβαρή υποβάθμιση των θινών και κίνδυνος καταστροφής των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας. Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ όσο και της τοπικής κοινωνίας, οι αρχές αστυνόμευσης δεν σταμάτησαν τον αγώνα.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανάγκη να αποκτήσει η περιοχή οριστικό θεσμικό πλαίσιο προστασίας (προεδρικό διάταγμα), το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από όλες τις ελληνικές αρχές και τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της υποβάθμισης της περιοχής, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η Σύμβαση της Βέρνης έχει εκδώσει συστάσεις κατά της χώρας μας.

Πηγή http://www.archelon.gr/contents/ournews.php?row=row10&nid=983

Και ολοκληρο το ρεπορταζ του καναλιού (40:05)

Αν όντως έγινε σε προστατευόμενη περιοχή τότε έχουν δίκιο που το καταγγέλλουν.

Τουλάχιστον παρέμεινε κίνδυνος…

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση η αλήθεια θα βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάτι θα “χάθηκε στη μετάφραση” με τις διαδρομές και τις άδειες…
Το να επιτίθενται όμως σε αγωνιζόμενους (που ιδέα δεν έχουν γιατί τους φέρονται έτσι και ούτε έχουν το χρόνο για εξηγήσεις) είναι μια μαλακία και μισή! :triumph:

1 Like

Νομίζω ότι είναι και χειρότερο. Δεν αργεί πολύ να γίνει ατύχημα.