Mountain alone (κατά το Home alone)

Με αφορμή το ποστ του @Corki εδω Πιο καλή η μοναξιά είπα να ανοίξω το παρόν για να το κουβεντιάσουμε.
Εσείς πάτε βόλτα (ή ταξίδι) στο βουνό μόνοι ή επιδιώκετε πάντα να είστε με παρέα?

1 Like

Όμορφααα :+1:

Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Καλό είναι σαν βάση αυτό που λες, αλλά εξαρτάται…

Κοίτα…όταν η εναλλακτική…είναι η βόλτα “με εμάς”… ίσως η βόλτα “μόνος σου” δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα…:rofl:

Απλά το έγραψα για να υπάρχει…δεδομένου ότι μπορούν να συμβούν πράγματα στα βουνά που καλό θα είναι να έχουμε κάποιους δίπλα να βοηθήσουν.

3 Likes

Η συζήτηση με τον κυνηγό ήταν το επικίνδυνο σημείο αλλά ΟΚ!

Μια χαρά τα βρήκαμε με τον άνθρωπο,είχε κόρη με 690Ε :yum:

Αυτά τα κανονίζουν τα αφεντικά,εμείς απλά ακολουθΆμε θέλουμε δεν θέλουμε

3 Likes

Ίσως δεν κατάλαβες καλά. Με τον συγκεκριμένο και εκ του αποτελέσματος ΟΚ. Έχουν αναφερθεί ουκ ολίγα περιστατικά που ΔΕΝ είναι κυνηγοί αλλά το παίζουν κυνηγοί. Και μετά επιστρέφεις στο σπίτι με το βρακί σου.

1 Like

Με ξενέρωσες τώρα… Αλλού νόμιζα ότι το πήγαινες… :unamused:

Εγώ πάλι έχω δει με τα μάτια μου πολλούς που το παίζουν εντουράδες αλλά δεν είναι. Αυτούς πρέπει να φοβάσαι περισσότερο! :smile:

4 Likes

Σε αυτό το στορυ…το βρακί το κρατάς…ή το τέλος είναι “αλλιωτικο” από το στορυ του κυνηγου?

:rofl:

3 Likes

Και καλά να φοράς βρακί,αν δεν φοράς πρέπει να καταφύγεις σε λύσεις ανάγκης :grin:

1 Like

Οι βόλτες με μηχανή γενικά είναι καλό να γίνονται με παρέα. Ειδικά οι χωματόβολτες που νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι έχουν περισσότερους κινδύνους.

Αυτός είναι ο κανόνας.

Φυσικά όμως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει ποτέ βόλτα μόνος του.

Σε αυτή τη περίπτωση ίσως να κινδυνεύεις και λιγότερο γιατί προσέχεις περισσότερο, ακριβώς εξαιτίας του ότι είσαι μόνος σου. Αν βέβαια σου κάτσει στραβή, τότε δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει. Και θυμάμαι τουλάχιστον έναν που την πάτησε έτσι.

Προσωπικά έχω χρειαστεί βοήθεια στο βουνό ουκ ολίγες φορές. Πέρυσι μάλιστα που έπαθα εξάρθρωση στον καρπό μου, ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα είχα τραβήξει αν ήμουν μόνος μου. Αυτό δεν νομίζω βέβαια να με αποτρέψει από το να ξαναβγώ βόλτα μόνος μου.

Καταλήγει κάπου αυτό; Όχι.

2 Likes

Και εγώ μόνος πάω στο βουνό όχι απο άποψη- δεν έχω παρέα [είναι όλοι γμαω εντουροκροσάδες σαπάν] αλλά αν περίμενα να βρω παρέα για να βγω 3 χρόνια τώρα στο αλλά θα ήμουν, δεν με έχει σταματήσει ακόμα απο το να πάω σε ‘δύσκολα’ μέρη η μακριά η οτιδήποτε τέτοιο, φυσικά παίρνω κάποια μέτρα ασφαλείας π.χ περνάω μέσα από χωριά να με δει κόσμος η περνάω διάφορα στέκια συνοριοφυλάκων η ΠΣ που έχει αρκετά εδώ, σίγουρα ενημερώνεις κάποιον για το που περίπου πας, ένα εφεδρικό μικρο τηλεφωνάκι που βρίσκεται πάντα πάνω μου, ένα βασικό κιτ Α’ βοηθειών και προσοχή.
Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό δεν είναι όμως και απαγορευτικό κατά την άποψή μου, αν και την ‘έπαθα’ και εγώ με τραυματισμό που θα μπορούσε να με είχε αφήσει εκεί, ήμουν τυχερός και μπόρεσα να γυρίσω, θα ξαναβγώ μόνος όταν θα μπορέσω σε κανα 6μηνο :wink:
Δεν θέλει να τρέχεις η να κάνεις μλκιες για να γίνει ζημία, εγώ το έπαθα μέσα σε σηματοδοτημένη ειδική διαδρομή από ραλλυ 4χ4 που είχε γίνει εκεί, οπότε ήξερα που ήταν τα δύσκολα σημεία και έπεσα σε μια απλή δεξιά με 30χλμ :joy:

5 Likes

Μέσα μου ξέρω, το σωστό είναι ο κανόνας @Corki: Πάντα με ταίρι στο βουνό, στο ταξίδι, στη βουτιά… Για τη δική σου ασφάλεια και γιατί έχεις ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς, που σ΄αγαπούν.

Αλλά… εσύ πας και μόνος. Άλλες φορές έχεις ανάγκη να κάνεις τη βόλτα σου για την πάρτη σου. Άλλες θέλεις παρεούλα, αλλά δεν ευκαιρεί κανείς.

Να το κάνεις… να φύγεις και μόνος. Όσο αραιότερα γίνεται, αλλά να πας. Γιατί ζεις μόνο όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Να είσαι πιο προσεκτικός, δες αυτά που γράφει ο @thn . Στέλνε κάθε τόσο τις συντεταγμένες σου στον κολλητό σου, ζήτα του να είναι stand by. Υπολόγισε την ώρα μη σε πιάσει νύχτα.

Αλλά πήγαινε, γιατί η ζωή είναι μόνο μια και ανήκει σ΄αυτούς που την προκαλούν, τη φλερτάρουν ή τη γράφουν.

7 Likes

This is it look my topic! When I started to ride here I had many difficulties to find a group, and for the language, and for the bike I ride… So I ride alone up to the path of Parnitha with my 950 for more than one year. This have teach to me a lot. Alone you are more focused, you evaluate double every move, every place, every situation. You learn a lot about yourself, you know your weak points. Mentally you become more strong, and you push yourself to learn faster.
After all this time I had a small group of guys that accept a bad boy with this big bike…
Then knowing that I could count on a help if needed I started to push more, to enter more harder paths, And I really become a crazy rider on this bike. But… Because I could always rely on the guys, I loose the strong mindset that I had before.
I think that riding alone is important as riding together to be a better all-around rider.
My rule is, know your limit, cross it one step at the time evaluating every situation as a new one. Even if we ride the same path everyone is a different path!

9 Likes