Νέες αφίξεις

Εδώ μπορούμε να βάζουμε όσα πράγματα προμηθευόμαστε και παραλαμβάνουμε από ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού ή εσωτερικού. Ανταλλακτικά, αξεσουάρ, εργαλεία κτλ τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλους συναδέλφους. Έτσι μπορούμε να μοιραζόμαστε και το τέλος της προσμονής άφιξης αυτών των αντικειμένων :grinning:

Και ξεκινώ με τις σημερινές μου παραλαβές που περίμενα πως και πως να έρθουν, καθώς μετά την αλλαγή των γραναζιών στο WR250R το κάρτερ και το πόδι μου είχε μείνει εκτεθειμένο στη οποιαδήποτε αστοχία της αλυσίδας και όχι μόνο (το 14άρι γρανάζι που μπήκε εμπρός στη θέση του 13αριού καταλάμβανε περισσότερο χώρο και δεν επέτρεπε να χωρέσουν οι εργοστασιακές προστασίες).

Οι νέες μεταλλικές “προστασίες” ήρθαν από την SANDMAN Parts που βρίσκεται στην Αμερική και τα κατασκευάζει ο Ivan Sandoval (Ρώσος;) μαζί με το γιο του Patryck.
Έχουν και οι δυο από ένα WR250R. Το ένα είναι μοντέλο 2008 και είναι αυτό με το οποίο έκαναν βόλτες μαζί (όσο ο Patryck ήταν μικρός) και το δεύτερο είναι μοντέλο 2013 και ανήκει στον Ivan καθώς ο γιος του προτίμησε να κρατήσει το παλιό μοντέλο, επειδή ήταν περισσότερο custom-αρισμένο.

Για καλή μου τύχη το δέμα πέρασε ατελώνιστο καθώς ο Ivan φρόντισε το σημείωμα που απευθυνόταν προς το τελωνείο (στην εξωτερική πλευρά του δέματος) να αναφέρει αξία 10 δολαρίων.

Μέσα περιείχε:

  1. Μία αλουμινένια προστασία μπροστινού γραναζιού ανοικτού τύπου.
  2. Μία ατσάλινη προστασία του κάρτερ αν τυχόν κοπεί ή βγεί η αλυσίδα.
  3. Μία συνθετική προστασία του αριστερού καπακιού κινητήρα για να αποτρέψει ζημιά που μπορεί να προκληθεί από το μοχλό ταχυτήτων σε μια πτώση (δώρο).
  4. Δύο καραμέλες (δώρο) :grinning:

Το κόστος ήταν 25+25 δολάρια για τα δυο πρώτα, ενώ τα δυο δεύτερα όπως θα είδατε ήταν δώρο. Το τελικό κόστος μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα ανήλθε στα 60 ευρώ.

Οι τρεις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είναι δικές μου αλλά δείχνουν που τοποθετείται κάθε μία από τις τρεις προστασίες:

3 Likes

Σε φρόντισαν φαίνεται και στην τιμή, στην αποστολή, στο κόλπο για το τελωνείο! Πώς τους βρήκες; Πλήρωσες αντικαταβολή;

Ναι, θα έλεγα πως με φρόντισαν ιδιαιτέρως από κάθε άποψη!

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι αγορές από USA έχουν γίνει αρκετά δύσκολες για αποστολές άνω των 25 δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών εξόδων). Ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα ΕΛΤΑ έχουν αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο των προς εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων. Αυτοί πληρώνονται με το κομμάτι και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι.

Είχε προηγηθεί μεταξύ μας ανταλλαγή e-mail για τον τρόπο αποστολής. Ήμουν τυχερός γιατί στη πραγματικότητα δε ζήτησα τίποτα, απλώς ρώτησα με ποιο τρόπο αποστολής στέλνουν τα προϊόντα τους (Courier ή Κρατικά ταχυδρομεία). Η απάντηση τους ήταν σύντομη και περιεκτική.

Παρ’ όλα αυτά εγώ ήμουν προετοιμασμένος για τη περίπτωση να πληρώσω τελωνείο αν χρειαστεί, καθώς έτσι και αλλιώς η αξία των πραγμάτων ήταν μικρή, επομένως και οι δασμοί -θεωρητικά τουλάχιστον- δε θα ήταν κάτι δυσβάσταχτο.

Πλήρωσα με paypal.

Πως τους βρήκα; Είμαι μέλος σε διάφορες κοινότητες που ασχολούνται με το WR250R σε Αυστραλία και Αμερική, από εκεί και η πληροφόρηση.

1 Like

Χρησιμοτατα και τα τρια κομματια και φαινονται και καλοκατασκευασμενα
Μεγειες!

Εγω πριν καμια βδομαδα παρελαβα αυτα τα φλασακια


απο τα βαθη της Κινας αντι του ποσου των 3,86 ευρω

Τα προηγουμενα αντιστοιχα αντεξαν μερικα χρονια (βασικα καηκαν τα μισα λεντ απο το ενα) Αυτα θα δουμε…

Ψωνισα και αυτην την εργαλειοθηκη


γιατι η προηγουμενη πλεον ειχε τιγκαρει

Εντυσα εσωτερικα τα συρταρια με αφρωδες 2χιλ. για να μην κοπανανε τα εργαλεια και ειναι (προς το παρον) σουπερ!

48 ευρω απο ελληνικο μαγαζι

3 Likes

Η εργαλειοθήκη είναι φανταστική, την έχω δει. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα θέμα για εργαλεία γιατί είναι πάντοτε επίκαιρο και πάντοτε έχουμε να μάθουμε πράγματα μεταξύ μας!

Γεια σας!
Εδώ είναι που βάζουμε τα εργαλεία από το εξωτερικό;

2 Likes

Τιντούτο;

Το θέλεις; Το λιμπίζεσαι; Το λιγουρεύεσαι;
:yum:

Νέο πρότζεκτ της Husky με τον δικύλινδρο 900άρη της ΚΤΜ.
Γ@μεί! (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον).
Στις αγορές κατά το '21-'22.

Δεν έχει θήκη για το φραπέ…

:fox_face: :grapes:

1 Like