Καπότες!

Click bite o τίτλος :yum:
Ξέρει κάνα καλό παιδί πως λέγονται αυτά στα Ελληνικά και που μπορούμε να τα βρούμε κοντά μας σε λογική τιμή?Το δικό μου πρέπει να είχε κάποτε αλλά μάλλον χάθηκε σε κάποια αλλαγή ελαστικού.

  • Rubber valve stem support replaces the valve stem nut on motorcycle wheels and prevents valve stem damage if the tire slips on the rim.
  • Rubber support fits snug around the valve stem and rests against the rim to help prevent mud and water from entering the wheel.

Δεν ξέρω…Αλλά θέλω και εγώ…

Count me in…

1 Like

Που το ξετρύπωσες πάλι αυτό;
Καλό φαίνεται πάντως.

Δε ρωτάς σ αυτόν στο Ίλιον; Αν δεν το έχεις κάνει ήδη; http://eidivoulkanizater.gr

Ή να πέρναγες καμία σιλικόνη;

1 Like

Αν δεν κανω λαθος πρέπει να είχε το εξάρ όταν το πρωτοπήρα αλλά κάπου έκανε φτερά.Το έχει από το εργοστάσιο και είναι ακριβούτσικο σε σακουλάκι χόντα …
Πρέπει να κάνει δουλειά κυρίως στα νερά και λάσπες που κάνουν ζημιά στο στεφάνι.

Αυτόν είχα υπόψιν μιας και είναι πολύ κοντά μου,θα ρωτήσω αύριο το πρωί και θα ενημερώσω.Αν τα έχει και σε καλή τιμή καλώς,αλλιώς κάποιος θα αναλάβει την αγγαρεία να τα παραγγείλει απόξω (μιας και δεν το’χω με αγορές εξωτερικού).

3 Likes

Ο αποπάνω δεν έχει.Βρήκα στον Τζωρτζόπουλο με 3 ευρώ το σετ
http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/showcustomproduct.php?id=1708

Να ρωτήσω κάτι, χρησιμεύουν κάπου αυτές;

Να ρωτήσεις

  • Rubber valve stem support replaces the valve stem nut on motorcycle wheels and prevents valve stem damage if the tire slips on the rim.
  • Rubber support fits snug around the valve stem and rests against the rim to help prevent mud and water from entering the wheel.

Δεν ξέρω για το πρώτο αλλά για το δεύτερο πρέπει να κάνει δουλειά. Έχει τύχει να αλλάξω λάστιχο μετά από βόλτα σε νερολακούβες και το στεφάνι ήταν γεμάτο νερό λες και ήταν ενδυδρείο.Και έχω δει ουκ ολίγα στεφάνια από έξω να είναι κούκλα και από μέσα πανούκλα από την διάβρωση.

1 Like

ΟΚ, το διάβασα αυτό. Αλλά…

Στο πρώτο πόιντ είναι λίγο δύσκολο να σου την σώσει η καπότα.

Στο δεύτερο, νομίζω ότι ίσως το λιγότερο νερό μπαίνει από την βαλβίδα. Το περισσότερο νομίζω ότι μπαίνει από τις ακτίνες,

1 Like

Οι ακτίνες από μέσα έχουν την φακαρόλα ενώ η βαλβίδα δεν έχει.
Η οποία βαλβίδα αν έχει στρίψει και λίγο είναι έτσι

Η φακαρόλα συγκρατεί κάποια ποσότητα νερου/λάσπης αλλά και αυτή με την σειρά της αν δεν ελέγχεται/καθαριζεται/αλλάζεται δημιουργεί επίσης σκουριά στα μέσα σημεία των ακτίνων και κάνει πρώτα ζημιά σε αυτές και μετά στο στεφάνι.
Παρόλο που δεν δινουμε ιδιαίτερη σημασία οι τροχοί όπως και όλη η μοτοσυκλέτα θέλουν και αυτοί την συντήρηση τους.
Νομίζω 3 ευρώ για δύο παπαράκια δεν είναι μεγάλο ζήτημα σε σχέση με το να κρατάνε κάποια ποσότητα νερού και λάσπης έξω από στο στεφάνι.

Όσο στεγανοποιεί η φακαρόλα τις ακτίνες, άλλο τόσο στεγανοποιεί και την βαλβίδα. Τη βαλβίδα ίσως λίγο περισσότερο, γιατί έχει και την βίδα που σφίγγει την σαμπρέλα πάνω στην ζάντα και κατά συνέπεια πάνω στην φακαρόλα.

Δεν έχω να πω κάτι ουσιώδες, αλλά πολύ τη γουστάρω σαν λέξη! :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes